- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ג'ומעאנה יבוא, יצוא ושרותים כליים בע"מ נ' דיסקונט מרכנתיל בנק בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום קריות |
14807-10-09
30.11.2009 |
|
בפני : ערן נווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. ג'ומעאנה יבוא 2. יצוא ושרותים כליים בע"מ |
: דיסקונט מרכנתיל בנק בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
ביום 24.11.2009 התנהל דיון אשר הוקדם לבקשת המבקשת ועל כן הדיון הקבוע ליום 8.12.2009 בטל.
הבקשה עניינה היה בבקשתה של המבקשת לסעד זמני דחוף באופן שהנתבע יספק למבקשת פנקסי צ'קים לאחר שנפתח חשבון אצל המבקשת, ואולם המשיב סירב לספק פנקסי צ'קים אלה.
בעדותו הקצרה מאוד בישיבה מיום 24.11.2009 הבהיר נציג המבקש כי הוא גר בכפר מכר והסניף בו מדובר הינו הסניף היחידי בכפר. לטענתו לא הייתה שום הצדקה מצד המשיב למנוע ממנו פנקסי צ'קים והדבר גורם לו טרחה והוצאות.
כל ניסיון לשכנע את המבקש, שצירף לבקשתו אישורים מבנקים אחרים שהיו נכונים לספק לו פנקסי צ'קים היה ויפתח חשבון אצלם, לפתוח חשבון במקום אחר עלו בתוהו, ולכן אין מנוס מקבלת החלטה זו.
בהחלטתי מיום 24.11.2009 אפשרתי למבקש להשלים טיעוניו ואף לצרף פסיקה בעניין. פסיקה וטיעונים אלה היו צריכים להינתן עד ליום 26.11.2009, המשיב מצידו יכול היה להגיב עד ליום 30.11.2009. בפועל, והדבר תמוה מאוד בעיניי, לא הגיב אף אחד מהצדדים על החלטת בית המשפט, ולמעשה כל שעומד בפניי היא הבקשה והתגובה המפורטת לה מיום 3.11.2009.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לא מצאתי הצדקה למתן הסעד הזמני הדחוף שעניינו אספקת פנקסי צ'קים ובקשת המבקש נדחית בזאת.
לא מצאתי בבקשה או בתצהיר הצדקה למתן הסעד האמור, סעד שהינו חריג משום שלא הוכחה חובה על בנק לספק או להנפיק פנקסי צ'קים ללקוח. גם מאזן הנוחות, או "מאזן הנזק", אינו עומד לזכות המבקש שאינני סבור שפתיחת חשבון וקבלת צ'קים במקום אחר ובשים לב לעובדה שיש לו חשבון אישי בסניף אחר של בנק מרכנתיל, תגרום לו נזק משמעותי כלשהו.
אני דוחה אפוא את הבקשה לסעד זמני.
אינני מחייב בהוצאות, אם כי אאפשר טיעון בעניין זה למשיב, היה והתיק יתנהל בסעד העיקרי, שהינו צו קבוע.
זאת ועוד, לאור הערות בית המשפט בישיבה מיום 24.11.2009 אני מורה לתובע להודיע לבית המשפט בתוך 30 יום האם יש בדעתו לתקן את כתב התביעה באופן שייתבעו גם סעדים כספיים.
על התובע להגיב בכל מקרה לעניין זה, ובהתאם לתגובתו ייקבע המשך ההליכים בתיק. אם לא יעשה כן, תימחק התביעה וחידושה יותנה בתשלום הוצאות.
ניתנה היום, י"ג כסלו תש"ע, 30 נובמבר 2009, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
